Workshop met Paarden


Ik heb een droom, die droom dat is na mijn opleiding dolfijnen therapie te gaan geven. Ik wil daarom een paar maanden stage lopen bij het dolfijnen centrum in Curaçao. Hiervoor moet onder andere op je cv staan dat je therapie ervaring hebt met dieren.
Lea is een vriendin van teakwondo en zij geeft workshops met paarden waarin je, jezelf beter leert kennen. Dit doet ze voor haar studie specialist coaching en counseling.  Haar website is:  Kievit Counseling

Ik die echt bang is voor paarden, wilde het wel eens mee maken en mocht bij haar een workshop doen.
Eerst gingen we de paarden ophalen. Nou dat was voor mij al een hele happening 😉
daarna ging Saphira in de bak en ja zegt Lea ga er maar bij in. “Er bij in!!??” Ja ik moest er bij in. Nou dat vond ik erg eng maar goed natuurlijk stapte ik de bak in, wel zo dicht mogelijk bij het hek. We gingen spiegelen en het leuke was dat ik inderdaad heel veel terug zag in Saphira, zo wist ze dat ik bang was en zorgde zij er voor dat ik langzaam aan haar kon wennen en zij natuurlijk aan mij. Al snel was mijn angst weg en durfde ik met haar te lopen en de bak in zonder nog dicht bij het hek te blijven staan. Lea zag dat ik van nature een leider in me heb en dat klopt inderdaad. Ik zoek en neem vaak de leiding. Ook kwam er weer in naar voren dat ik vaak te snel wil en dan een stap terug moet nemen. Ja, ook dit kom ik tegen in het dagelijks leven dus weer iets wat ik eigenlijk al wist maar nu voor mij wel duidelijk naar voren kwam.

Hierna legde Lea mij uit hoe het met wilde paarden in een groep gaat. Vooruit lopen betekend omkeren of stoppen en juist aan de achter kant lopen betekend het tempo opvoeren. Je moest het zien in een driehoek en als ik in het midden stond bleef het tempo zoals het was en de richting zoals het was.
Ik snapte er in het begin helemaal niks van ik dacht huh, hoe doet Lea dat? Na nog een uitleg snapte ik de bedoeling en ging het zelf proberen. Ja hoor het werkte haha. Al zag je aan Saphira dat ik af en toe onduidelijk was en ze niet wist wat ik nou wilde. Ik vond dit ook een leer punt aangezien ik natuurlijk later wel met een doelgroep ga werken die juist duidelijkheid en structuur nodig hebben. Zeker iets waar ik nu om ga denken als ik met cliënten werk.

Ik heb een ontzettende leuke dag gehad bij de Klinkies, de workshop mee gemaakt en zeker wat geleerd, gezellig Pizza gegeten en Lea maakte ook nog zelf een Latte Mathiato die ook hartstikke lekker was.
Geouwehoerd met de Zello App en ga maar door.

Thnx Lea voor de workshop en de gezellige dag!

Advertenties

4 gedachtes over “Workshop met Paarden

 1. Heb het gelezen ,en inderdaad paarden hebben heel veel door .
  Het zegd iets over je gemoedtoestand ,ben je gespannen – dan voeld dat paard het .
  Ben je druk ,onrustig bang .Merkt het paard dat ook .
  Ontspannend er mee omgaan ,bereik je heel veel .Het samen doen met je paard ,samen 1 zijn .Dan ken je heel veel met je paard bereiken .Zo is het in het dagelijks leven ook . Wees eerlijk -sociaal -zorgzaam dan bereik je het meest .
  Zo dit was effe een serieuse reactie .Van je liefste tante .hahahahahaha .

  Goed gedaan ,ook omdat ik wist dat je echt bang WAS voor paarden .
  Leuke foto s .

  • Thnx 😀 het was erg leuk en leerzaam 😀 en ja ik was altijd al bang voor die paarden van jou 😉 maar nu is dat echt een stuk minder gelukkig 😀

 2. joh ik lees nu pas je hele verhaal, ik schijt ook 7 kleuren.. mijn moeder was gefascineerd door paarden maar als ze er een had gezien dan schreeuwde ze snachts moord en brand want dan droomde ze dat ze op de grond lag en ze op haar trapten.. tja en daar hou je wat aan over he? Dapper dat je dit durfde mijn respect heb je, ik zag het laatst ook in de krant dat zoiets bestaat. Volgens mij zijn die dolfijnen gek met je.. daar wilde carlijne ook altijd zo graag met dolfijnen zwemmen.. goeie therapie schijnt het. liefs Alie

  • Hee Alie,

   Jaaa ik ben echt een schijtbak als het gaat om paarden hoor! Maar Lea heeft me erg goed geholpen.
   Jaa dolfijnentherapie het lijkt me zo mooi! en ik zou maar al te graag nog eens met ze willen zwemmen 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s